COVID járvány és e-cégautó töltés otthon? – WLTP szigorítás és műszaki korszakváltás pandémiás kihívásokkal. Mi lesz az 50%-os ÁFA visszaigényléssel december 31 után?

Cégautó konferencia 2021

2021. március 4. – az online térben

Miként változtatta meg a COVID járvány és vele a távmunka, illetve a Home Office a cégautó használatot és finanszírozást? Milyen gyakorlatot követ a NAV és mi a nemzetközi könyvvizsgáló tapasztalata a cégautó áfa 50%-os levonási gyakorlata és a magánhasználat elszámolás kapcsán? Milyen változásokat hoznak a hibrid, a plug-in hibrid és az elektromos autók a cégautóhasználat és finanszírozás kapcsán: adózás, TCM, értékcsökkenés, maradvényérték, otthoni töltés. Car sharing a cafeteriában Miként hosszabodhat meg az 50%-os áfavisszaigénylés 2021. december 31 után?


Program

9:30

A NAV értelmezése és gyakorlata a cégautó áfa 50%-os levonási lehetőségéhez és a magánhasználatához kötődő szabályok tükrében.
Áfa visszaigénylési lehetőségek a szervíztől az alkatrészvásárlásig: mit, mikor, milyen feltételekkel? A hibrid és az e-cégautók adómentességi kritériumai. Mikor keletkezik egy magánszemélynek a tulajdonában álló gépjármű után cégautófizetési kötelezettsége?
Krucsó Mária tájékoztatási kiemelt referens NAV Ügyfélkapcsolati és Tájékoztatási Főosztály

10:35

Igaz-e, hogy év végén megszűnik az 50%-os áfa visszaigénylési lehetőség?
COVID járvány, kontra 2008-as globális válság: hasonlóságok, különbségek. Érintésmentes ügyintézés a gyakorlatban. A pandémia hatására megváltozott finanszírozási igények és a használatarányos finanszírozás kérdésköre. A kamatkörnyezet változás hatása az autófinanszírozásra. Hibrid, plug-in hibrid és elektromos autók a teljes autó életpályamodell költségszámítás (Total Cost of Ownership) tükrében. Lízing és a bérlet konstrukció, az áfa, a maradványérték, az önerő, a futamidő, a kamat és a tulajdonjog szempontjából.
Penz Tamás Merkantil Csoport Flotta Üzletág Vezető

11:10

SZÜNET

11:20

Cégautót tölteni otthon, saját pénzen- újfajta kihívások és válaszok.
Félreértések és valóság a bérelt cégautók útnyilvántartás nélküli 50%-os áfalevonási lehetőségei kapcsán, a felhasználói oldalról – gyakorlati példákkal. A hagyományostól eltérő, egyéb, a NAV számára elfogadható adólevonást alátámasztó módszerek bemutatása. A külföldi utazás során bérelt autó cégautó fizetési kötelezettesége.
Marsa Norbert vezető tanácsadó PWC

11:55

A cégautó piac változásai az autógyártó szemével.
A szigorodó Európai Uniós WLTP szabályozás hatásai az autós piacra. Merre haladnak a fejlesztések: idei és jövőbeni modellek bemutatása. Hibrid, plug-in hibrid, elektromos autó – kontra hagyományos meghajtás – előnyök, kihívások. Az elektromos autó szervízigényének bemutatása.
Szabó Attila ügyvezető igazgató Ford Magyarország

12:40

SZÜNET

12:50

A forintgyengülés, a COVID járvány, a chiphiány hatása az autóárakra.
Milyen változást hozott a hibrid, plug-in hibrid és az elektromos autók térnyerése: értékcsökkenés, maradványérték? Új trendek az audit, a pénzügyi optimalizálás, a lukratív beszerzés, illetve értékesítés tekintetében.
Gréts Gergely értékesítési igazgató Autovista Magyarország Kft. (Eurotax)

13:30

Használatarányos biztosítás?
Gépjárműbiztosítási trendek a pandémia idején.
Antalffy Dániel Senior termékmenedzser Allianz Hungária Zrt

14:15

Verseny az elektromos autó töltőhálózat fejlesztésben.
Miként applikálhatják a cégek a jellemzően magánszemélyekre optimalizált közterületi töltők költségelszámolását? Otthoni töltőhálózat fejlesztés és a publikus hálózat folyamatos építése. Együttműködés az Auchannal és a Sparral.
Pálfy Barnabás kereskedelmi vezető, MVM Mobiliti Kft.

15:00

A mobilitás új irányai és a tradicionális igények
A MOL tapasztalatai és tervei a mobilitás területén – Az e-mobilitás, flottakezelés és autómegosztás fejlődése által megnyílt lehetőségek
Czikora Tamás, MOL-csoport, Mobilitás Vezető

15:20

SZÜNET

15:30

Miként módosult a munkavállalók, menedzserek cégautó igénye és használata a COVID, a home office, illetve a távmunka elterjedése kapcsán?
Presztizs, juttatás, vagy munkaeszköz a cégautó? Milyen a jó cégautó szabályzat és miként módosult a járvány hatására.
Nagy Ágnes Senior Indirect Buyer Legrand Zrt.

15:50

Cafeteriába került a car sharing.
A közösségi autómegosztás cafeteria szabályai: miként applikálható ez vállalati környezetben. Juttatás vagy munkaeszköz? – cégautó igények és gyakorlati megoldások a HR-es gyakorlatban.
Király Ágnes ügyvezető igazgató Top Cafeteria

16:05

Miként változik az ügyféligény és a flottakezelő gyakorlata a home office és a távmunka hatására.
Mi lesz a kulcsos autókkal? Car sharing- kontra saját flotta? Higiéniai kihívások járvány idején? Saját, vagy cégautó- birtoklás és megtérülés a TCO fényében. Mikor, milyen szempontok alapján gazdaságos lecserélni az autót. Tapasztalatok, tanácsok a minősített használtautó piac szemével.
Tüttő László a Business Lease használtautó üzletágának magyarországi vezetője.

A program változtatására a jogot fenntartjuk!

A konferencia moderátora: dr. Érsek M. Zoltán AzÜzlet gazdasági portál főszerkesztője

RÉSZVÉTELI DÍJ:
18.000Ft + Áfa

Az előadások videói +8.000 Ft + Áfa összegért 30 napig visszanézhetőek!

Jelentkezési határidő: március 2.

Az előadások a legjobb minőség biztosítása érdekében felvételről kerülnek levetítésre. A résztvevők ezért 2020 február 24.-ig tehetik fel előre a kérdéseiket. A konferencia napján az esemény moderátorával lehet személyes kapcsolatot tartani, akinek chaten küldhetik el kördéseiket a résztvevők, amit konferencia előadói utólag megválaszolnak.

A konferencia támogatói:

Jelentkezés a konferenciára

Kérjük, a konferenciára történő jelentkezéshez töltse ki a jelentkezési űrlapot. A jelentkezés elküldését követően kérjük, utalja el részünkre a részvételi díjat. A számlát a részvételi díj számlánkra történő beérkezését követően küldjük. Amennyiben az előreutaláshoz is számlát szeretne, kérjük, jelezze részünkre!

 

A konferenciára történő jelentkezést lezártuk! Ha szeretné elérni a konferencia videofelvételét, kérjük, írjon nekünk: azuzlet@azuzlet.hu

Kapcsolat

A konferencia szervezője: AzÜzlet.hu Bt
adósz: 26350532-2-43, cg: 01-06-793478

Telefonszám: +36-70/639 2533
E-mail: azuzlet@azuzlet.hu

Bankszámlaszám: 10404027 50526881 57761003